Julesalat med kidneybønner, fennikel, chèvre, solsikkekjerner og safran
Rå crispy grønnsaker sammen med myke smaksrike bønner er jo drømmen i en salat. Dressing med safran må man ha til. Kan serveres som tilbehør eller som en herlig julelunsj. Et tips for å få grønnsakene ekstra crispy er å legge de i isvann en stund etter at du har delt de.
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
- 380 g GoGreen Kidneybønner (ferdigkokte)
- 1 fennikel
- 1 pose machêsalat
- 1 potte gressløk
- 3 ss GoGreen Solsikkekjerner
- 3 stk fiken
- 100 g chèvre
- 1/2 granateple (bare kjernene)
Dressing:
- 3 ss olivenolje
- 1 ss vineddik
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
- 0,5 g safran
- Salt og pepper
Slik tilbereder du oppskriften
- Bland olivenolje, eddik, dijonsennep, safran, sitronsaft, salt og pepper til en dressing i en skål og la den stå.
- Skyll bønnene nøye i kaldt vann. Hakk gressløken og rist solsikkekjernene gyllen i en tørr stekepanne.
- Ta bort stygge blad fra fennikelen og del den i tynne skiver. Ha den i isvann for å få den ekstra sprø.
- Ha salaten på et stort fat. Strø over bønner, gressløk, fennikel, granateplekjerner og bryt over med chèvren. Hell over dressingen og strø over de ristede solsikkekjernene. Server!